Belépés
A legegyszerűbb megoldás omlós sültekhez
... következő módon: egy mélyebb tálban keverjünk össze 500 ml fehérbort, 50 ml olívaolajat, egy felszeletelt lilahagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, egy kisebb sárgarépát és zellert lereszelve, szemes borsot, 4-5 darab szegfűszeget, 2 babérlevelet és fél teáskanál szárított borsikafüvet vagy kakukkfüvet. Ezt a páclevet öntsük a hússzeletekre, úgy, hogy teljesen ellepje azokat, és ha...
2021-08-07 15:02:34
Gyengébbek a tavaszi vetések Zala megyében, mint a korábbi években
... árpáé 1430 hektár, míg a tavaszi búzáé 780 hektár. Zabot 445 hektáron termelnek, 190 hektáron a burgonya került a talajba, kisebb területen takarmány borsót, pohánkát, csemegekukoricát, szemes- és silócirkot vetettek - ismertette a részleteket Sabján Krisztián.
Kifejtette, hogy a hűvös, csapadékszegény időjárás nem kedvez a mezőgazdaságnak: a száraz, aszályos idő miatt neheze...
2020-05-11 14:21:33
Húsokról
... következő módon: egy mélyebb tálban keverjünk össze 500 ml fehérbort, 50 ml olívaolajat, egy felszeletelt lilahagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát, egy kisebb sárgarépát és zellert lereszelve, szemes borsot, 4-5 darab szegfűszeget, 2 babérlevelet és fél teáskanál szárított borsikafüvet vagy kakukkfüvet. Ezt a páclevet öntsük a hússzeletekre, úgy, hogy teljesen ellepje azokat, és ha...
2018-12-23 06:46:00
Húsvéti fűszernövényes és kamillás likőr...
... nagyobb fahéjrúd
1 biocitrom
1 bionarancs
30 ml almakonyak

Elkészítése:

Egy serpenyőbe tegye bele a kamillavirágokat, a vizet, a cukrot, a szemes borsot és a fahéjrudat. Közben egy zöldséghámozóval hámozza meg a narancsot és a citromot, gondosan ügyelve arra, hogy a gyümölcsök fehér héja a gyümölcsökön maradjon. A gyümölcsök héját a...
2018-10-01 23:23:16
Vizes uborka télire
... uborkákat megmossuk, nagy edénybe tesszük, és sós vízzel
leforrázzuk, 1 liter vízhez 3 dkg sót véve. Ebben a sós lében hagyjuk kihűlni.
Az üvegek aljára kaprot, meggyfalevelet és szemes borsot rakunk, függőlegesen,
szorosan egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat, és tetejüket hámozott,
hosszában félbe vagy négyrét vágott tormával szorítjuk le. A sós vizet...
2018-09-30 13:46:35
abaúj tavaszi kaszásleves
... -Hegyköz
Bózsva

Hozzávalók:
25 dkg füstölt sonka, 3 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 1 fej vörös hagyma,
3 cikk fokhagyma, 2 db babérlevél, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
só, szemes bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöld,
Elkészítése:
A füstölt húst éjszakára beáztatjuk, majd hideg vízbe feltesszük főzni és hozzáadjuk a vörö...
2018-06-03 09:07:10
Orjaleves daragaluskával
... A húst egyben hagyjuk és a csonttal együtt átöblítjük és kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetjük, majd beletesszük a sót, a szemes borsot (teatojásban), a babérlevelet, a vöröshagymát, fokhagymát és addig főzzük lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő hús félig megpuhul.
Ha a hús félig puha, beletesszü...
2018-02-19 22:36:04
Orjaleves daragaluskával
... A húst egyben hagyjuk és a csonttal együtt átöblítjük és kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Mikor elkezd forrni a tetején keletkező habot leszedegetjük, majd beletesszük a sót, a szemes borsot (teatojásban), a babérlevelet, a vöröshagymát, fokhagymát és addig főzzük lassú tűzön, gyöngyözve, míg a csonton lévő hús félig megpuhul.
Ha a hús félig puha, beletesszü...
2018-01-19 23:46:02
Tallóztam
... babérlevél



Elkészítés

A libanyakat hideg vízben átöblítjük, majd egy nagy fazékba tesszük a negyedelt zellergumóval, az egész karalábéval és a félbevágott hagymával együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot és felöntjük bő vízzel, és lassú tűzön, fedő alatt főzni kezdjük. Ha felforrt sózzuk, és további 45 percig főzzük.
Ezután ad...
2017-11-13 16:21:42
Ludaskása gerslivel
... áztatjuk.
A libazúzát kisebb darabokra vágjuk, majd vízben feltesszük főzni 2 gerezd fokhagymával, a feldarabolt petrezselyemgyökérrel és 1 db sárgarépával. Megsózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot. Közepes lángon kb. 1,5 óráig főzzük, amíg a zúza megpuhul. Közben a főzővizet folyamatosan pótoljuk, ha szükséges.
Amikor megfőtt a zúza, leszűrjük, és a főzőv...
2017-11-10 23:28:06
1 2 3 ....16 17 ..24 25 ..32 33 34 
Címkék: Sabján Krisztián, legegyszerűbb megoldás, tavaszi vetések, korábbi években, mélyebb tálban, felszeletelt lilahagymát, kisebb sárgarépát, páclevet öntsük, tavaszi búzáé, burgonya került, részleteket Sabján, serpenyőbe tegye, szemes borsot, zöldséghámozóval hámozza, gyümölcsök fehér, gyümölcsökön maradjon, gyümölcsök héját, üvegek aljára, füstölt húst, húst egyben, csonttal együtt, tetején keletkező, csonton lévő, libanyakat hideg, nagy fazékba, negyedelt zellergumóval, egész karalábéval, félbevágott hagymával, libazúzát kisebb, zúza megpuhul, főzővizet folyamatosan, kamillavirágokat, csemegekukoricát, zöldséghámozóval, beleállítgatjuk, mezőgazdaságnak, csapadékszegény, daragaluskával, fűszernövényes, meggyfalevelet, hússzeletekre, leszedegetjük, fűszerpaprika, legegyszerűbb, zellergumóval, fokhagymával, borsikafüvet, felszeletelt, babérlevelet, szegfűszeget, petrezselyem, gyümölcsökön, függőlegesen, vöröshagymát, sárgarépával, folyamatosan, beletesszük, lilahagymát, teatojásban, részleteket, félbevágott,
© 2013 TVN.HU Kft.